28.10.08

Πόζες



Είναι κάτι μέρες που θες να κρυφτείς απ' όλους κι απ' όλα.

Και όταν το καταφέρεις, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να σε βάλουν μετά σε μια βιτρίνα και να φωτογραφίζεσαι από φιλότεχνους περαστικούς.

Συνειδητοποιείς ξαφνικά ότι δεν μπορείς να πας πουθενά. Και το χαμόγελό σου κρυμμένο και πιο παγωμένο από ποτέ. Μετά από πολλά κλικ και δεκάδες σκιές ανθρώπων να πέφτουν πάνω σου και να σε προσπερνάνε, θες να ξεδιπλωθείς, να βγεις πάλι εκεί έξω, να πεις τα μεγάλα σου όχι και τα μεγάλα σου ναι, να πάρεις ηρωικές αποφάσεις και να υποκύψεις σε πισωγυρίσματα. Τα θες ξανά όλα. Να κερδίσεις ανθρώπούς. Να χάσεις αυτούς που όριζες δικούς σου. Να αφεθείς. Να μην αφεθείς. Να κόψεις το τσιγάρο και να ξανακάνεις την πρώτη τράκα. Να βρίζεις μέσα στο αυτοκίνητο. Να τραγουδάς οδηγώντας βράδυ χωρίς να πηγαίνεις πουθενά. Να θες να είχες να πας κάπου. Να έχεις να πας κάπου αλλά να θες να ήσουν αλλού. Να διαλέγεις και να το ξέρεις μόνο εσύ. Να διαλέγεις και να το φωνάζεις. Να σε αγνοούν και να μην σε νοιάζει. Να σε νοιάζει και να πονάς. Να έχεις παγώσει τόσο μέσα σου που να μην μπορείς ούτε να πονέσεις.

Καμιά φορά βέβαια σου μένει μόνο να ελπίζεις να έχεις βγει καλός στις φωτογραφίες.

4 σχόλια:

  1. ......ή να εχει καει το φιλμ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ....σωστή η κυρία Ξένου...αλλά και πότε δεν ήταν σωστή;
    Παραμένεις η μία αναγνώστρια μου.(οπότε και θα πρέπει να διαβάζεις ό, τι .....α γράφω).
    Αλήθεια πώς νοιώθει γι' αυτό η Δήμητρα Ξένου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Mε μεγαλη μου ευχαριστηση αγαπητη κουκουναρω......αλλα οπως θα ελεγε και ενας φιλος σκηνοθετης "παραμενω η μονη σχολιαστια σας"και οχι αναγνωστρια σας....αυτα τα μπερδευουν πολλοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. se fagan oi "kallitehnikes" parees esena... to nou soy!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή